#MEPALietuva. 2022 m. gegužės 2-6 d.

Kėdainių „Atžalyno“ gimnazijos MEPA projekto komandos jaunesnieji ambasadoriai  artėjančiai Europos dienai paminėti vedė integruotas anglų kalbos pamokas ir klasės valandėles. Buvo pristatomos keturios temos: “ ES piliečių teisės”, “ES istorija”, “ES valstybės-narės” ir “Europos Parlamentas”. Po skaidrių pristatymo, gimnazistai galėjo pasitikrinti savo žinias žaisdami žaidimus. Geriausieji buvo apdovanoti saldžiais prizais.

#MEPALietuva. 2022 m. gegužės 9 d.

Europos diena

Kėdainių „Atžalyno“ gimnazijos MEPA projekto komanda gegužės 9 dieną minėjo Europos dieną. Visą diena nuo pat ryto buvo pilna įvairių veiklų.

Jaunesnieji ambasadoriai pasitiko į pamokas skubančius mokytojus ir gimnazistus išpuoštame vestibiulyje, dalino saldainius, pristate filmuką apie ES valstybių- narių sostines, ragino parašyti palinkėjimus Europai, dalino vėliavėles.

Antros pamokos metu įvyko susitikimas su  LR Seimo nariu V.Fiodorovu. Labai šiltame pokalbyje V.Fiodorovas pasakojo apie savo veiklą, politiko kelią, Kėdainių miesto jaunimo problemas. Gėrėme arbatą, vaišinomės ypatingais skanėstais ( obuolių pyragą kepė jaunesnysis ambasadorius Benas, o keksiukus puošė vyresnioji ambasadorė AurelijaJ). Gimnazijos kieme kartu su seimo nariu V.Fiodorovu MEPA komanda pasodino magnoliją, linkėdami Europai taikos ir sėkmės.

Netrukus vykome į Kėdainių miesto savivaldybę: ten susitikiome su Kėdainių miesto vicemeru P.Aukštikalniu ir Jaunimo reikalų koordinatore J.Koriznaite. Diskusijų temos: dalyvaujamasis biudžeta, jaunimo centras bei jaunimo tarybą ir jaunimo organizacijos ir jų veikla rajone.

Po labai informatyvaus ir nuoširdaus pokalbio aplankėme V.Ulevičiau drožinių parodą, kuri eksponuojama savivaldybės parodų salėje.

Paskutinė mūsų komandos apsilankymo vieta- Kėdainių suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centras. Ten vykome susitikti su „Atviras jaunimo centras „LANG’ as“ atstove R.Ūse. Erdvė yra skirta kiek kitokiam, mažiau motyvuotam, sunkiau beprisitaikančiam, bendravimo įgūdžių stokojančiam jaunam žmogui, tokiam, kurį reikia palydėti į gyvenimo pradžią ir skirti daugiau dėmesio ir psichologinių konsultacijų. Darbas centre yra glaudžiai susijęs su savanorystę, todėl kiekvienas norintis padėti yra laukiamas.